Teszt » Hajók

Cinco-teszt: „Összességében egy nagyon jó hajó!”

2014-12-16
Hajdu Jonatán és Khaut Kristóf egy hajóban eveznek. Nem csak az elért pároseredményeik miatt, hanem nyáron az elsők között ők váltottak Cincóra. Mi pedig kíváncsiak voltunk, hogyan vált be nekik a Nelo új hajóformája.
 2205_khaut_kristof_nelo_cinco1.jpg
                     Khaut Kristóf nagy becsben tartja új Cincóját

Korábban már ismertettük, hogy a Nelo hajógyár milyen újításokat tervezett a Cinco kenukhoz. Azonban mi kíváncsiak voltunk, hogy a szakemberek állításai a valóságban is megállják-e a helyüket. Nyáron két ifjú tehetség, a többszörös ifjúsági világbajnok Hajdu Jonatán és a felnőtt világbajnokságon hatodik helyet szerző Khaut Kristóf is az új formára váltott, ami nem okozott nekik csalódást.

„Sokkal jobban vezeti a húzást, mint a Quattro, ráadásul mivel alacsonyabb az oldala, ezért a vízfogás is jobb, nem kell attól félnem, hogy odaütöm a kezemet. – mesélte új hajójáról Joni. – A hullámtörő új kialakítása is rendkívül jó szolgálatot tesz mondjuk egy szeles napon, hiszen jóval kevesebb víz folyik be a hajó belsejébe. A legnagyobb újítás a hajó formájában a három él az alján, ami miatt szinte semmit nem kell kormányoznom egy pálya közben, viszont ettől némileg instabilabbá is válik a kenu. Személyes tapasztalatom az, hogy nagyon sok erő kell a megindításához, de utána rendkívül jól futtatható.”

A győri Khaut Kristóf is hasonlóan jó véleménnyel van az újfajta formáról.

„Az erős íveknek köszönhetően rendkívül keveset kell kormányozni, a hajó orra pedig sokkal kevésbé merül el, mint tette azt a Quattro. Ha esetleg mégis víz kerülne felülre, akkor azt tökéletesen elvezeti és szinte semmi nem jut be a hajó belsejébe. Nekem egy SCS-es típus van, ami mint mindig, most is nagyon jó minőségű. Összességében szerintem egy nagyon jó hajó!”

Január végéig előrendelési akciót biztosítunk minden Nelo hajóra, tehát, ha 31-éig befizeted a teljes összeg 20%-át, akkor 15%-os árengedményt és február végi-március eleji megérkezést biztosítunk, így a szezont már új hajódban kezdheted meg!

Ha bármi egyéb kérdésetek van az új Cincóval kapcsolatban, bármikor szívesen állunk rendelkezésetekre!

Kajak.hu Kft.
Római-part 35-36
info@kajak.hu

Hozzászólások: