Fórum
Témákat lérehozni, hozzászólni csak bejelentkezett tagok tudnak.
Az oldal tetején jelentkezhetsz be.
Fórum » kajak.hu fórum » Tracsparti

Új Felhasználók fóruma

Sziasztok Újak! Üdv Nektek a kajak.hu weblapján! :P Meséljétek el, hogyan találtatok az oldalra! Persze a Régebbiekre is kíváncsiak vagyunk! :D
Nyitotta: gabi 2009-06-16 19:19:07

1


koppancs Válaszol 2014-11-08 10:51:19 (8)
Hagyományokhoz híven minden év őszén futnak a kajakosok Királyrétről Nagy Hideg-hegyre a Börzsönyben!

Tömegnyomor van, még a webkamera képén látszik is:

www.dunakanyaridojarasa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1200&Itemid=746
Előzmény: koppancs (7)
koppancs Válaszol 2014-11-08 10:50:45 (7)
Hagyományokhoz híven minden év őszén futnak a kajakosok Királyrétről Nagy Hideg-hegyre a Börzsönyben!

Tömegnyomor van, még a webkamera képén látszik is:
http://dunakanyaridojarasa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1200&Itemid=746
Előzmény: Fontis Zoli (3)
ppetho8 Válaszol 2014-11-08 07:28:52 (6)
Ha 5 évig fõállásu kajakos edzo vagy Ausztráliába ahogy én voltam és Queenslandban (Királyno Foldje) a Sunshine Coast-on (Napsugár Part)élsz akkor jò ha felkészülsz néhány hosszú utra.
Te fogod utánfutòval lehúzni a csapatod hajòit Dél Ausztráliába/Adelaide… 4010 km oda vissza…Uj Dél Walesbe /Sydney…2050 km oda vissza és legújabban Nyugat Ausztráliába/Perth…8000 km oda vissza… ahol az évente megrendezett Grand Prix versenyek és az Országos Bajnokság zajlik.
Ot év alatt ez kb 15 utat jelent, naponta vezetsz 800-1000 km-t, Sydney-be másfél nap, Adelaide-be ketto és Perthbe 5…és majd ugyanannyi visszafelé.
Ha Sydney-be mész akkor végig a keleti tengerparton haladsz, gyönyörů helyeken vezetsz keresztůl és csak a forgalom amire ügyelned kell.
Más a helyzet amikor keresztbe mész ezen az òriás szigeten.
Amint átkélsz a hegyes, völgyes részeken amik a tengerpart közelében vannak, ott találod magad az “outback”-ben, a benzinkutak általában 500 km távolságra vannak egymástòl, szòval jò ha van veled néhány bezines kanna megtöltve, de azért elõfordul hogy már csak egy km-t mutat a tankod jelzõje.
A kannák üresek és a térkép szerint a legközelebbi város 200 km-re van… és akkor valami csoda folytán ott egy kunyhò ami vacsorát igér és mellette egy benzinfeltöltõ masina.
A tulaj éppen madarakat lõ egy puskával…lehet hogy az lesz a vacsora…a benzin kétszer annyiba kerůl, de még ennyire nem örůltél a legjobb barátodat meglátva 20 évi távollét után sem, mint meglátva a szakállas, tipikus ausztrál öreg cowboyt…
A nyilegyenes úton-amin ha jò éles lenne a szemed és nem lenne dimbes dombos -ellátnál 5-600 kilométerre és az ausztrál pusztaságban érdekessen hangzik hallani a rádiòbòl a Szücs Judit, Kovács Kati, Koncz Zsuzsa, Géczi Erika, Omega, Zorán, Zámbo Jimmy dalait… vagy éppen Bilicsi Tivadartòl az Akácos Utat és a Vén cigányt... tanulni franciául, spanyolul, felidézni a régen egész jòl meno németet…és sok minden más megtörtenik útközben.
Ott vannak az okos vad kecskék például…van belõlük kb fél millio és családostúl keresztezik az országutat rendszeressen.
Nem ám úgy mint a hülye kenguru…abbòl pedig van 10 milliò…a papa kecske kijön az út széléhez…körůlnéz és ha látja hogy nem jön semmi akkor fůttyent és az addig a bokorban rejtõzködõ család eggyütt átszalad.
A kenguru család is átszalad, de azok akkor amikor épp odaérsz…100-al repitesz és még szerencse hogy nincs idõd félrerántani a kormányt, mert ha úgy tennél, a mögötted lévõ, megpakolt utanfutò jòl felboritana…szòval igy csak egy jò nagy horpadás a te kocsidon… és egy megnagyobb a kengurun… ami marad a talákozás után.
Az emuk azok csak egyesevel jönnek mennek…õk is vannak néhány százezren, velük meg nem volt bajom.
A szintén százezres vadlò, vadteve és vaddisznò állomány az inkább az északi területeken van- még nem volt szerencsém hozzájuk.
Volt egy érdekes esetem egyszer.
Adeleide-bol hazafelé félúton… ahogy 90-el verettem…hirtelen kétszer olyan gyorsan meg elõzött egy Harley Davidson…110 km a sebesség határ egyébként.
Hmm…”lassan járj, tovább érsz” gondoltam magamba azután elfelejtettem a dolgot…egész délutánig amikor egyszer csak az útszélen ott állt a Hell’s Angel manuszkám és probálta arra járòkat megállitani… de mindenki felgyorsitott amikor megláttak…
Én megálltam és mint kiderült benzinre volt szüksége... a mamája szülinapjára sietett haza Perth-bõl (4000 kilcsi es 20 òrája ült a paripán egyfolytában…úgy látszik azért nekik is van mamájuk..?)… és adtam neki 20 litert a tartalékombòl.
Akart érte fizetni de finoman elháritottam az ajánlatot (nem voltam biztos abban hogy honnan jött a pénz…) szòval Chuck odaadta a telefonszámát és mondta hogy ha bárhol, bármikor, bárkivel, bármi problemám lenne…csak hivjam fel majd Ŏ elintézi a dolgot…ha nem személyesen, akkor a barátaival.
Jò élvezni egy világra szòlò védelmet…
Ildi Válaszol 2009-08-15 13:46:04 (5)
A neten keresgélve találtam rá. Szuper ez az oldal!
zsuzsi Válaszol 2009-06-26 16:14:22 (4)
hali!:)
Nekem meséltek róla!:):):)
Előzmény: gabi (1)
Fontis Zoli Válaszol 2009-06-18 22:19:11 (3)
Végre egy dinamikus honlap!!!!
Csibe Válaszol 2009-06-16 19:30:08 (2)
Nekem egy haverom szólt, hogy jók a kajakos cikkek...és igaza volt!!
gabi Válaszol 2009-06-16 19:19:07 (1)
Sziasztok Újak! Üdv Nektek a kajak.hu weblapján! :P

Meséljétek el, hogyan találtatok az oldalra! Persze a Régebbiekre is kíváncsiak vagyunk!! :D
1