Hírek » Vízparton

Télen is nyár Abu Dhabiban

2015-10-13
Szabadtéri sportágról lévén szó, egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között kell felkészüljön egy kajakos vagy egy kenus tavasszal az adott versenyszezonra. Úgy tűnik, hogy az időjárás szempontjából Abu-Dzabi kiváló választás lehet.

A közel-keleti országban lényegében két évszak létezik: egy nagyon forró nyár, amikor akár 45 fok is lehet napközben és a nálunk tavaszias időnek számító tél. Utóbbi októbertől május elejéig tart.

Februárban és márciusban, a szokásos tavaszi edzőtáborok idején, tehát még tökéletes 24-27 fokos hőmérséklet várja az ide utazó kajakosokat és kenusokat. Ekkor még a páratartalom is csupán 40-80% körüli.

Esők és felhők szinte egyáltalán nincsenek, a válogatott kajakosai idén is félmeztelenül evezték végig a kint töltött három hetet. Annak az esélye tehát, hogy az ember rossz időt fog ki ottléte során, lényegében elhanyagolható.

Az ország szerencsés fekvésének köszönhetően a szél sem annyira zavaró tényező: reggel és késő délután ugyanis tükörvíz fogadja az idelátogató sportolókat, ráadásul a szigetek csatornás kialakítása miatt, széliránytól függően több edzéslehetőség is nyílik a Yas-sziget mentén, sőt olyan szakasz is található, melyet egyáltalán nem jár át a fuvallat. A hullámok ráadásul a legszélsőségesebb esetben is elmaradnak attól, mint ami egy zsúfolt edzőtáborhelyszínen tapasztalható.

„Állandóan jó idő van, ellentétben a Sevillában vagy Sabaudiában tapasztalható változó időjárással, ahol akár még a hóesés sem kizárt. Az időjárásra nem lehetett panasz, egy edzés sem maradt el emiatt – mesélt Pauman Dániel a tavaszi élményekről. – Az újdonság ereje, az ételek armadája, a kiváló kiszolgálás és az, hogy az edzésmunkát mindig el lehetett végezni, összességében a pozitív irányba döntötte a csapat számára a mérleg nyelvét. Szívesebben jövök ide vissza, mint Sevillába.”

 

További információk:
www.trainingcampinuae.com
info@trainingcampinuae.com

Facebook:
Training Camp in UAE

 

 

A versenyszezon vgn lassan jra elkezddnek az edzsek.Vsrolj nlunk hajt s AJNDKBA kapsz tlnk az szi hideg ellen egy:- NELO HOSSZNADRGOT s egy- NELO BLACK EDITION HOSSZ UJJAS ALLTZETET!

Posted by kajak.hu on 2015. október 12.

Hozzászólások: