Blog » Vajda Attila

Jól sikerült felkészüléssel, arccal előre!

2014-05-09
Közeleg a szegedi világkupa, a szezon első erőpróbája, ideje összegeznem a mögöttem hagyott heteket, az ott elvégzett munkát. A Maty-éren tesztem magam, de mit lehet tudni, hazai közönség előtt elkaphat a harci szellem…

 

A portugáliai edzőtábor jól sikerült, ami munkát szerettünk volna elvégezni, azt megcsináltuk. Egyetlen dolog miatt volt kellemetlen, és az az időjárás. Bár ez nem volt újdonság számunkra, hiszen általában ilyen felemás. Most mégis egy másik arcát mutatta, mint eddig. Ezúttal rendkívül változékony volt, a kezdeti rosszat nagyon jó követte, aztán megint elromlott. Közben váltakozó erősséggel fújt a szél, de ami a leginkább zavart, az a sok csapadék volt. Már szinte Angliában érezhettük magunkat. De legalább elmondhatjuk, hogy bármilyen körülmények között képesek vagyunk helytállni, hiszen a felkészülés során mindenféle időjárásban kipróbáltuk magunkat. Igaz, a versenyszezonban annyira nem fenyeget annak a veszélye, hogy hideg lesz és sok eső.

Négy hétig a saját csapattársaimmal együtt készültem, és amikor ők hazamentek, akkor én még kint maradtam további két hetet, és bekapcsolódtam Kozák Danáékhoz. Hasonló munkát végeztünk, mentünk pályát is, szerintem mindketten profitáltunk a közös edzésekből. A jövő héten Szolnokon ismét együtt edzünk majd, ami úgy néz ki, hogy én igazodom hozzájuk. Itthoni versenyünk még nem volt, csupán a dunavarsányi felmérőn vettem részt, ami jól sikerült. Kellő távolságban tudtam magamtól tartani a hazai mezőnyt. Jó formában voltam, és úgy érzem, hogy jó formában vagyok most is.

Mindez biztató előjel a szezon előtt. Tavaly is hasonlót éreztem a felkészülési időszak után és a versenyszezon kezdete előtt, akkor jól jöttem ki a dologból. A vb-t arany- és ezüstéremmel zártam, valami hasonló terveim vannak idénre is.

A májusi, szegedi világkupán ismét hazai közönség előtt mutathatjuk meg magunkat, a korábbi két világkupán inkább a fiatalok rutinosodnak vagy próbálták ki magukat új egységek, a Maty-éren viszont ezúttal is két sorral állunk ki. Tőlünk indul majd mindenki, aki ott van a válogatott keretben. Én három számban állok rajthoz, ötszáz, ezer és ötezer méteren. A többiekhez hasonlóan jó erős edzésnek fogom fel a versenyt, nem is a mezőnyt, elsősorban magamat tesztelem. Na jó, ha ezren háromnegyed táv után az élen állok, hazai közönség előtt biztos elkap a harci szellem, hogy már csak azért is megcsináljam a pályát. No meg arra sem árt gyakorolni, hogy legyen jó finisem…

Hozzászólások: