Táplálékkiegészítők, sportitalok

Az Isostar Európa első izotóniás sportitala, melyet 1977-ben Svájcban fejlesztettek ki, tudományos kutatások eredményeinek felhasználásával. Az európai piacokon 1984 óta van jelen, és ma mintegy 50 országban értékesítik.

Az Isostar

Élsportolók, maximális teljesítményre törekvő amatőrök és aktív életmódot folytatók számára hatékonyan alkalmazható sportital.

Mi nincs az Isostarban?

Az Isostar termékek nem tartalmaznak tartósítószert, ami nem csak az egészséges életmód irányzatot támogatja, hanem kiváló minőséget is jelent. Nincs benne szénsav, koffein, taurin, tehát nem energiaital, hanem sportital.

Mi jellemzi az Isostart?

Izotóniás összetétel Egy oldalt akkor nevezhető izotóniásnak, ha az emberi test szövetközi folyadékának áramlásával megegyező sebességgel és irányban biztosítja a vízáramlást a sejtmembrá-non át. Az Isostar víz sebességével ürül ki a gyomorból, de a belekből gyorsabb a felszívódása. A megfelelő nátrium- és szénhidrátszint elősegíti a víz áramlását a vérben, így a folyadékegyensúly gyorsan visszaáll.

Az egyszeru és összetett cukrokból (glükóz, maltodextrin) álló szénhidráttartalom gyorsan és folyamatosan állítja vissza a kiürült glikogénraktárak energiaszintjét. ? ásványianyag- és vitaminforrás Az Isostar többféle ásványi anyagot tartalmaz. A nátrium és a klór pótolja az izzadsággal elvesztett sót, a magnézium pedig segít a fáradtság leküzdésében. A C és E vitaminok, valamint a béta-karotin fontos antioxidánsok, előnyösek a nagy fizikai teljesítmény során fellépő stressz következményeinek ellensúlyo-zására.

Mind a négy íz - narancs, citrom, grapefruit, őszibarack - kellemes és harmónikus zamatával kitunik a sportitalok közül.

Honnan jön a fáradtság és a teljesítmény visszaesése?

A fizikai igénybevétel során energiát használunk fel, melynek egy része mechanikai energiává, más része hővé alakul. Ahhoz, hogy testünk az erőteljes mozgás közben ne melegedjen fel, a keletkezett hőtől meg kell szabadulnunk. Mi történik hát? Megizzadunk.

Az izzadással testünk folyadéktartalma csökken és a fáradság érzése egyre elhatalmasodik rajtunk. Kutatók megfigyelték, hogy testünk 1%-os folyadékvesztesége (0,7 l egy 70 kg-os embernél) jelentősen csökkenti a teljesítményt. Konkrét példaként említjük, hogy távgyaloglásnál 4,3%-os folyadékveszteség mintegy 40%-os teljesítménycsökkenést okozott.

Az üdítőitalok pótolják-e az elvesztett folyadékot?

Nem. A szénsavas üdítők, gyümölcslevek sok oldott anyagot tartalmazó, általában hiperozmotikus italok. Összetételük miatt kevésbé alkalmasak az izzadás során elvesztett folyadékok pótlására. Fogyasztásuk során kezdetben folyadékot szívhatnak a belekbe, ezzel a fizikai teljesítmény csökkenését okozhatják.

Elegendő-e a víz a teljesítmény megtartásához?

Nem. A víz kevés oldott anyagot tartalmazó, úgynevezett hipoozmotikus folyadék. Mivel ?ritkább" mint a vér, gyorsan felszívódik és pótolja a hiányt, azonban nem biztosítja a szervezet számára fontos ásványi anyagokat, energiát és vitaminokat, így nem véd az izomgörcs és a fáradtság ellen.

Miért éppen Isostar?

Ellentétben az általánosan elterjedt hiedelemmel, a víz nem a legmegfelelőbb ital a sportolók számára. A verseny alatt teljesítményük megőrzéséhez a leggyorsabb és leghatásosabb folyadékpótlást igénylik. Ehhez az Isostar optimális megoldás.

Mivel az Isostar izotóniás, gyorsan felszívódik, nem raktározódik a gyomorban és edzés során nem idéz elő nehézségérzetet, mint általában az üdítőitalok.

A vízzel szemben biztosítja a szükséges elektrolit-, vitamin- és szénhidrátmennyiséget. Hatékonyan védi a szervezetet a kiszáradástól, energiát ad a fizikai erőfeszítésekhez és edzés után segíti a regenerációt.

Tartósítószert nem tartalmaz.